Localuri de legenda: Beraria H si Hard Rock Cafe

Localuri de legenda: Beraria H si Hard Rock Cafe

Daca vezi cladirea pe dinafara, fara sa stii nimic despre ea, iti poti imagina ca e un obiectiv strategic militar. Mai ales ca are ziduri ce par sa reziste oricaror intemperii. Dar nu e inconjurata nici de sarma ghimpata si nici nu e pazita. Iar dinauntrul ei razbat rasete si muzici, pana pe departe, pe aleile parcului in care se gaseste.

Aceasta constructie din Parcul Regele Mihai I este, de fapt, Beraria H.

Povestea ei intrece orice inchipuire.

Construita intre anii 1949-1953, a fost, intai, Pavilionul Industriei Grele Sovietice. Dupa un timp, a devenit parte din ansamblul Expozitiei Realizarilor Nationale, pentru ca, apoi, sa fie spatiu expozitional. Sculptorul-academician Ion Jelea, care si-a pierdut mana stanga in Primul Razboi Mondial si a sculptat, o viata, cu o singura mana, a expus aici cateva dintre lucrarile sale. In anii 90, locul s-a transformat intr-un centru comercial cunoscut drept Pavilionul H. Si, in cele din urma, a ajuns ceea ce este azi: Beraria H.

Cel mai mare restaurant din Bucuresti. Cea mai mare berarie din Sud-Estul Europei

Aflata foarte aproape de Soseaua Kiseleff, Beraria H are suprafata interioara de circa 5000 mp, iar cea exterioara de aproximativ 3200 mp. Sunt cam 2000 de locuri in interior si 1000 de locuri pe terasa.

Mii de bucuresteni si mii de turisti vin aici sa asculte muzica buna, sa urmareasca show-uri inedite, sa vada transmisiuni in direct de la cele mai importante intreceri sportive, sa bea bere si sa manance bine. Iti vine sa crezi ca, intr-o singura seara, s-au adunat aici peste 2500 de oameni?

Cultura rock si pop, de ieri si de azi

Tot in Parcul Regele Mihai I, din 2008 se afla un alt local foarte cunoscut: Hard Rock Cafe Bucuresti, parte a unui lant international de localuri similare.

Nu exista artist roman celebru care sa nu fi cantat live aici. In plus, localul a gazduit si concerte rock sau pop ale unor foarte cunoscuti cantareti straini.

Restaurantul are un meniu specific american – cu burgeri legendari – adaptat insa specificului local si gusturilor de toate felurile.

Aici exista si o expozitie de obiecte care le-au apartinut unor artisti cu notorietate internationala: o jacheta purtata de Michael Jackson in videoclipul Beat It, ochelarii si bustiera Madonnei, pantalonii lui Prince, o haina de blana a Tinei Turner, un costum al lui John Lennon, o tinuta de scena a lui Elton John si multe altele.

O seara la Beraria H sau la Hard Rock Cafe devine un eveniment personal. Altul – de fiecare data cand alegi sa revii intr-unul dintre cele doua localuri.

Poti sa te cazezi foarte aproape de acestea, la Pullman Bucharest World Trade Center. Conditiile de cazare satisfac cele mai exigente asteptari. De la hotel ai acces rapid si in zone importante ale Capitalei si in locuri care sunt atractii turistice de neratat.

Rezerva acum camera la Hotel Pullman Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe