Ne vedem la BIAS

Ne vedem la BIAS

E aproape sfarsit de vara. Cerul bucurestean se anima. Trecatorii aud haraituri de motoare, dar nu stiu de unde vine zgomotul. Din cand in cand, vad cate un avion care deseneaza pe cer ori traiectorii ferme, ori linii curbe, in acrobatii surprinzatoare. Au inceput repetitiile pentru Bucharest International Airshow & General Aviation Exhibition (BIAS 2019).

Evenimentul aviatic al anului

Cea de 11-a editie a BIAS are loc in 24 august 2019, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu si Romaero. Pe langa spectacolul aerian executat de profesionisti ai aviatiei civile si militare, BIAS 2019 cuprinde, ca in fiecare an, o expozitie la sol. Pasionatii de zbor pot vedea astfel, de aproape, aeronave civile sau de razboi care apartin unor institutii nationale sau internationale, dar si avioane ultrausoare sau business jet-uri, ale unor proprietari particulari. 

Se estimeaza ca la BIAS 2019 numarul participantilor va fi considerabil mai mare decat anul trecut. La editia anterioara, au evoluat peste 150 de avioane civile si militare din Romania si din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria, Italia, Spania, Cehia si Lituania, precum si sute de piloti si parasutisti.

Bolizi zburatori, imblanziti cu pricepere

An de an, Fortele Aeriene Romane surprind prin evolutii de exceptie, pregatite special pentru acest moment. Vedetele sunt, de obicei, avioanele de lupta F-16 Fighting Falcon, de la mansa carora pilotii executa manevre surprinzatoare prin siguranta si prin spectaculozitate. Bolizi precum IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules si C 27 Spartan sunt imblanziti sub ochii spectatorilor de militari antrenati sa faca fata celor mai solicitante conditii de zbor. 

Imaginati-va nu unul, ci doua, trei, patru sau mai multe asemenea aparate care se ridica de la sol si evolueaza in aer, pe orizontala sau pe verticala, perfect sincronizate. Cate mii de ore de pregatire vor fi facut pilotii care vin an de an la BIAS, pentru a le oferi privitorilor demonstratii de maiestrie, de stapanire de sine, de colaborare, de profesionalism?

Aproape de BIAS

Ajungi foarte usor la Aeroportul International Baneasa - Aurel Vlaicu si Romaero, unde se desfasoara Bucharest International Airshow & General Aviation Exhibition, daca alegi sa te cazezi la Hotel Ibis Styles Bucuresti Erbas. E un loc in care te simti tot timpul binevenit.

Rezerva acum camera la Hotel Ibis Styles Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe