Biblioteca Nationala a Romaniei

Biblioteca Nationala a Romaniei

Peste 100 de ani au trecut de la infiintarea Bibliotecii Nationale a Romaniei, cea mai mare biblioteca din tara. Istoria acesteia este deosebita. Ea a purtat mai multe denumiri pana in ianuarie 1990, cand a devenit Biblioteca Nationala a Romaniei, nume pe care il poarta si astazi. Sediul actual al bibliotecii este foarte modern, sticla fiind un element de baza al designului sau. Colectia de carti din care poti sa alegi este formata din peste 12 milioane de volume.

Descopera istoria BNaR

Povestea Bibliotecii Nationale a Romaniei incepe odata cu ridicarea Bibliotecii Colegiului Sfantu Sava din Bucuresti, una dintre institutiile culturale emblematice din Romania. In 1955 este scris un capitol important din parcursul istoric al Bibliotecii Nationale: Biblioteca Centrala de Stat devine principala biblioteca publica a tarii. O alta pagina notabila a fost intoarsa pe data de 23 aprilie 2012, atunci cand Biblioteca Nationala primeste un nou sediu pe Bulevardul Unirii.

Imediat ce treci pragul bibliotecii esti impresionat de grandoarea atriumului de peste 30 de metri inaltime. Cladirea construita pe o suprafata imensa are sapte niveluri supraterane si doua subterane, iar lifturile, peretii si plafoanele sunt confectionate din sticla. De asemenea, vechea fatada a bibliotecii, care a fost proiectată înainte de 1989, transpare deformat prin fatada de sticla adaugata, facand vechiul sa se intalneasca cu noul intr-o armonie deplina.

Hai in vacanta in Micul Paris

Bulevardul Unirii, un Champs-Élysées bucurestean, este una dintre cele mai tranzitate artere rutiere ale orasului. Atunci cand il traversezi este imposibil sa nu observi impozanta cladire in care isi are sediul Biblioteca Nationala. De asemenea, in imediata apropiere se afla centrul comercial Unirea Shopping Centre, un loc ideal pentru cumparaturi si relaxare.

La alti cativa pasi se afla Centrul Vechi, un loc numai bun pentru a te bucura de gustul aromat al cafelei sau al specialitatilor locale sau internationale. De asemenea, in vizita ta din Bucuresti nu trebuie sa ratezi Piata Unirii, Palatul Parlamentului sau Piata Constitutiei, locul in care are loc in fiecare iarna Targul de Craciun din Bucuresti.

Pentru a ajunge rapid la atractiile turistice din centrul Capitalei, ai nevoie de o cazare aflata in apropiere. Hotelul de 4 stele din Bucuresti, Mercure Unirii este alegerea ideala. Camerele si apartamentele hotelului de top din centrul Capitalei iti ofera luminozitatea si confortul de care ai nevoie pentru ca sederea ta, indiferent de scopul ei, sa fie perfecta. 

Rezerva o camera la Hotel Mercure Bucuresti Unirii!

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe