Cea mai mare catedrala ortodoxa din Europa

Cea mai mare catedrala ortodoxa din Europa

Stii care va fi cel mai vizitat loc din Bucuresti?

Catedrala Mantuirii Neamului sau Catedrala Nationala, ridicata in memoria eroilor romani din toate timpurile. Se afla pe Dealul Arsenalului, aproape de Palatul Parlamentului si este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume.

Un vis implinit – dupa mai bine de 130 de ani

Ai aflat ca ideea construirii ei a aparut pentru prima oara acum mai bine de 130 de ani si a fost sustinuta de Regele Carol I? In 1884 acesta a emis un ordin privind inaltarea edificiului, in capitala. Dupa aceea, in 1920, insusi Ferdinand scria intr-un hrisov despre ,,Biserica Mantuirii pe care suntem datori sa o ridicam in Capitala tuturor romanilor, ca semn de multumire pentru ajutorul Celui Preainalt si ca simbol al unitatii sufletesti a intregului neam...”

Amanat in perioada interbelica; abandonat in anii comunismului, proiectul construirii ei s-a concretizat abia in ultimul deceniu. Piatra de temelie a fost pusa in 2007, iar sfintirea catedralei a avut loc in Anul Centenar, in 25 noiembrie 2018.  Peste 45.000 de oameni au fost atunci de fata. Iti poti imagina ca, in zilele urmatoare, au vizitat-o mai mult de 100.000 de romani din tara si din diaspora? 

Un centru spiritual. Si nu numai

Asezamantul e finalizat in proportie covarsitoare, ii lipsesc pictura si finisajele, dar un lucru e sigur: deja este o atractie turistica. De ce?

In primul rand, pentru dimensiunile sale. Cu o lungimea de 126,10 de metri, o latime (la abside) de 67,7 metri si o inaltime de 120 de metri pana la baza crucii de pe turla principala, catedrala are o arie totala, la sol, de aproximativ 13.670 de metri patrati. Este astfel gandita pentru ca aici sa incapa peste 5000 de pelerini si sa permita amplasarea a inca 1.000 de scaune pentru cei care participa la serviciile religioase.

De cum intri, te poti reculege in spatiile liturgice. Cu unul dintre cele 8 ascensoare, poti urca la balcoanele laterale. Sau la 56 de metri de sol, ca sa parcurgi circuitul de la baza turlei centrale. Exista si un circuit exterior, aflat in jurul cupolei principale, la 91 de metri inaltime. Din acest loc poti admira orasul ce ti se asterne la picioare.

In turla se afla cel mai mare clopot in miscare, din lume. A fost turnat la Innsbruck, in Germania, cantareste 25 de tone si are un diametru de 3,35 metri. Se spune ca sunetul lui se aude de la 15 kilometri.

Cu siguranta ca iti vei dori sa descoperi si partea ,,nevazuta” a lacasului si vei cobori la subsol, unde sunt un paraclis, Muzeul Crestinismului Romanesc, spatii pentru intalniri cu pelerinii, ba chiar si o parcare.

Descopera si alte puncte de atractie ale orasului!

Vizitarea Catedralei Nationale iti va lua aproape o zi. De aceea, vei avea nevoie de un sejur mai lung, pentru a explora pe indelete alte puncte de atractie din Bucuresti: Palatul Parlamentului, Biblioteca Nationala, Lipscaniul, cea mai veche strada din oras, aflata in Centrul Vechi – alt loc pe care nu trebuie sa-l ratezi cu niciun chip.

O vizita rapida la Unirea Shopping Center poate fi un intermezzo relaxant intr-o zi plina.

Iar pentru ca TOATE aceste locuri sa-ti fie la indemana, cazeaza-te la hotelul Mercure Unirii Bucuresti, hotelul pe gustul tau construit in inima orasului. Complet renovat in 2017 cu elemente Art-Deco, Hotelul Mercure Bucuresti Unirii evoca arhitectura cladirilor interbelice din aceasta zona a Bucurestiului. In preajma, se mai afla: Opereta Romana, Tribunalului Bucuresti, Palatul Camerei de Comert – o bijuterie arhitectonica

Rezerva acum o camera la hotel Mercure Bucuresti Unirii!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe