Cheile Dobrogei, un colt de natura neatins de mana omului

Cheile Dobrogei, un colt de natura neatins de mana omului

Planuiesti o vacanta in orasul Constanta si vrei sa iesi un pic din agitatia urbana pentru o dupa-amiaza placuta in natura impreuna cu cei dragi? O plimbare in Rezervatia naturala Cheile Dobrogei este alegerea perfecta pentru toti membrii familiei tale. In aceasta locatie te asteapta un peisaj ce te poarta in timp, in perioade geologice in care pe aceste meleaguri traiau dinozauri, pasari primitive si pradatori de mari dimensiuni.

Plimbari prin imprejurimile orasului de la malul marii
La doar 40 de km de orasul Constanta, se afla un spatiu verde dedicat plimbarilor lungi, relaxarii depline si a descoperirii gigantilor de calcar cu inaltimi de peste 30 de metri, ce dateaza din Jurasic si Cretacic.

Pietrele de la Cheile Dobrogei spun povesti de milioane de ani, atat de mult le-a trebuit sa ajunga la formele interesante din zilele noastre. Aici au fost descoperite urme ale unor animale preistorice precum mamutii si rinocerii spinosi.

Pestera Gura Dobrogei si pestera La Adam sunt cele mai cunoscute si mai vizitate de turistii curiosi. Aici au fost gasite chiar si resturi umane, respectiv Homo sapiens fossilis, care a trait acum aproximativ 100.000 de ani in Epoca de Piatra.

Serpuind timid prin defileul cheilor, sunetul apei completeaza imaginea de poveste creata de ciripitul pasarelelor si de privelistea uimitoare. De asemenea, pe acest platou traiesc peste 100 de specii de pasari, dintre care multe sunt protejate, fiind pe cale de disparitie, dar si numeroase specii de plante pe care le poti admira deopotriva.

Descopera Dobrogea

Ai nevoie de o zi intreaga pentru a descoperi coltul de natura linistit, ce iti inspira sentimentul de inceput de lume oriunde pui piciorul. De asemenea, este important sa stii ca perioada cea mai buna pentru a vizita acesta zona protejata este primavara sau toamna.

Desigur, ai nevoie de energie pentru a putea escalada blocurile de calcar si pentru a vizita pesterile sapate in stanca de trecerea anilor. Noi iti recomandam hotelul Ibis Constanta. Camerele spatioase si confortabile, micul dejun variat si delicatesele mediteraneene de la restaurantul Sud&Cie sunt exact ce are nevoie familia ta pentru a avea parte de o vacanta ideala.

Rezerva-ti sejurul la Hotelul Ibis Constata!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe