Delta Dunarii, o lume unica si fascinanta

Delta Dunarii, o lume unica si fascinanta

Un labirint de lacuri si canale ce serpuiesc prin cea mai mare suprafata compacta de stuf din lume. Acesta este peisajul ce te asteapta intr-una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planeta, Delta Dunarii. Acest colt de natura neatins de mana omului se descopera in liniste, in ritm lent printr-o plimbare cu barca impreuna cu prietenii si familia.

„Este greu de crezut ca mai exista asa ceva in Europa“ - Jacques-Yves Cousteau

La mai putin de 80 de kilometri de orasul Constanta, se afla cel mai tanar pamant romanesc. Aflata in cea mai mare parte pe teritoriul Romaniei si continuata in Ucraina, Delta Dunarii este unul dintre ultimele taramuri din lume in care natura isi pastreaza autenticitatea.

Si exploratorul francez Jacques-Yves Cousteau a fost cucerit de taramul de poveste in care gasesti adevarate miracole de fauna si flora. Nuferii albi sau galbeni aflati pe marginea canalelor te incanta. La fel cum o face si oglindirea in apa a copacilor, a stufului si a ierbii. Aceasta creeaza tablouri impresionante, in special la apus.

Atunci cand o descopera, toti vizitatorii se conving de un lucru “Delta canta”. Privighetorile, ciocarliile sau silviile se intrec in triluri deosebite. De asemenea, eleganta micutelor egrete ori a lebedelor distinse te farmeca pe loc. Nu trebuie sa uitam nici de vedeta celei mai bine conservate delte din Europa, pelicanul. Acesta si-a castigat popularitatea datorita ciocului lung si al sacului de sub el, pe care il foloseste ca plasa pentru pesti.

Dintre cele 20 de zone protejate ale Deltei, un loc aparte il ocupa Padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din lume. De asemenea, satul Letea este locul perfect in care puteti sa descoperiti specificul caselor pescaresti si, bineinteles, gastronomia locului.

Dupa ce v-ati infruptat din tot felul de preparate din peste gatite cu dragoste de gospodinele dobrogene, puteti savura un desert gustos cules chiar de voi, mure dulci sau acrisoare. Si, daca tot ati pornit la cules, puteti sa va uitati si dupa catina alba sau rosie.

Hai in vacanta intr-un tinut al diversitatii!

Descopera Dobrogea, regiunea dintre Dunare si Marea Neagra

Planuiesti un sejur in Constanta si vrei sa descoperi si celelalte frumuseti pe care le are de oferit Dobrogea? Delta Dunarii poate fi coltul tau de liniste in care te bucuri de mancare gustoasa, plimbari lungi si de o priveliste ce trebuie admirata cu proprii ochi. Toate acestea iti ofera energia de care ai nevoie pentru a face fata situatiilor neprevazute din viata de zi cu zi.

Acum ca stii ce urmeaza sa vizitezi, trebuie sa te gandesti si unde o sa te cazezi. Un hotel in centrul orasului de la malul marii este cea mai buna alegere. Ibis Constanta este locul in care te simti ca acasa datorita camerelor confortabile si spatioase si al micului dejun variat. Desigur, si tabloul oferit de valurile marii contribuie la starea de bine de care ai parte in sejurul tau.

Rezerva o camera la Hotelul Ibis Constanta!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe