Expozitii care trec testul timpului: Muzeul National de Arta al Romaniei si Palatul Regal

Expozitii care trec testul timpului: Muzeul National de Arta al Romaniei si Palatul Regal

De cate ori ati mers pe o strada sau ati privit o cladire si ati simtit ca in locul respectiv s-au desfasurat, de-a lungul istoriei, nenumarate evenimente importante? Sau poate ati privit opere de arta care numara secole, dar pe care le simtiti valabile si astazi? Exista, peste tot, opere de arta care trec testul timpului.

Palatul Regal, simbolul al puterii si regalitatii romanesti  

Atunci cand luati la pas Calea Victoriei, inevitabil veti observa ceea ce, candva, a fost locul de intalnire a membrilor Casei Regale din Romania, cei mai importanti si influenti oameni ai vremurilor, cu legaturi in monarhia europeana. Peste ani, cladirea originiala a suferit modificari, insa adevarata transformare intr-un monument arhitectural a survenit odata cu eforturile Reginei Maria, care a condus echipa de arhitecti. Mare iubitoare de arta si frumos, Regina Maria a pus bazele, probabil fara sa stie, celui ce urma sa fie Muzeul National de Arta al Romaniei (MnaR), spatiu care cuprinde mari opere ale artistilor romani si internationali.

Expozitii de arta veche si moderna, din Romania si Europa

Cu totii avem nevoie, din cand in cand, sa ne oprim si sa admiram frumusetea din lume. Frumusetea surprinsa de arta. Galeriile de arta pe care le putem vizita in MnaR trec testul timpului, oferind pasionatilor lucrari din mai multe epoci. Sunt cativa, printre noi, interesati de arta veche romaneasca. Aceia vor gasi obiecte pretioase care strabat cinci secole, pornind din anul 1300, pana la jumatatea veacului al XIX-lea.

Altii apreciaza arta mai apropiata societatii actuale, fiind pasionati de viata si operele marilor artisti romani moderni. Ei pot vizita galeria artei moderne, care contine o expozitie permanenta a celor mai mari nume romanesti, precum Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian sau Constantin Brancusi. Sunt incluse picturi si sculpturi, apartinand mai multor curente, precum modernism (Aman), avangardism (Maxy) sau impresionism (Mützner). O alta expozitie permanenta se regaseste in galeria de arta europeana, unde admiram alte nume emblematice, precum El Greco, Rembrandt, Rodin sau Rubens.

Adesea, cand mergem in vacante in marile capitale europene, spunem ca ne rezervam o zi pentru a ne pierde in expozitiile marilor muzee de arta. Cati dintre noi stim ca Bucurestiul ne ofera aceeasi posibilitate, de a ne pierde cu orele pe holuri pline cu arta?

Alege cazarea la Novotel si viziteaza cele mai frumoase expozitii de arta!

In apropierea MNaR se afla hotelul Novotel, o locatie care iti ofera, pe langa facilitati si confort, accesul catre unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale Bucurestiului, Calea Victoriei. Relaxeaza-te admirand galeriile de arta, apoi savureaza un pahar de vin la restaurantul hotelului – vei avea o sedere asa cum iti imaginezi!

Rezerva acum o camera la Hotel Novotel Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe