Festivalul Enescu din Bucuresti

Festivalul Enescu din Bucuresti

In luna septembrie Bucurestiul devine destinatia in care iubitorii muzicii clasice se bucura de prezenta artistilor veniti din toate colturile lumii. Doamnele distinse imbracate in tinute elegante merg la bratul domnilor spre una dintre locatiile Festivalului. Participa si tu la evenimentul in care muzica spune povesti cu ajutorul viorii, violoncelului sau pianului din 1958 si pana astazi.

Operele lui Mozart, Wagner sau Enescu prind viata pe scenele din Bucuresti

Evenimentul ce pune Romania pe harta mondiala a muzicii clasice aduce impreuna dirijori, violonisti sau pianisti aplaudati in cele mai prestigioase sali de concert din lume. Artistii bucura mii de oameni. Acestia vin si de la sute de kilometri departare pentru a simti armonia pe care notele muzicale desprinse din partituri celebre o creeaza.

De-a lungul timpului, in cadrul festivalului au concertat Filarmonica din Viena, Filarmonica din Stockholm sau Filarmonica din Londra. O alta prezenta care i-a incantat pe cei prezenti este David Garrett, artistul recunoscut de Cartea Recordurilor drept cel mai rapid violonist al lumii.

Talentul se descopera la Festivalul Enescu

“In muzica este nevoie de talent cam 30%, restul de 70% este munca” – George Enescu. Asadar, in onoarea artistului care a debutat in primul sau concert la varsta de cinci ani, talentul si munca muzicienilor aflati la inceput de drum sunt puse in valoare. Sute de tineri din intreaga lume participa la Concursul International George Enescu. Acesta are loc o data la doi ani in cadrul celui mai mare eveniment cultural international din Romania.

Descopera universul enescian

Sala Radio, Sala Palatului sau Ateneul Roman sunt doar trei dintre locatiile din Bucuresti in care muzica clasica este ascultata intre 1 si 23 septembrie. Pentru a putea ajunge cu usurinta in salile in care poti sa asculti creatii remarcabile, precum Faust sau Oedip, iti recomandam sa te cazezi in centrul orasului Bucuresti.

Chiar pe strada George Enescu, la numarul 15 se afla Mercure Bucuresti City Center, hotelul al carui intreg design este creat in jurul operei enesciene. Prezenta marelui compozitor, dirijor, pianist si violonist este simtita peste tot. De la intrarea in hotel, unde te intampina partitura semnata de marele artist, pana la cescutele din care savurezi cafeaua de dimineata, hotelul este invaluit in magia muzicii.

Rezerva-ti camera la Hotelul Mercure Bucuresti City Center!

Rezervati-va sejurul

Informatii privind evenimentul:

1. 9. 2019 - 23. 9. 2019

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe