Muzeul Bancii Nationale a Romaniei din Bucuresti

Muzeul Bancii Nationale a Romaniei din Bucuresti

Vino si tu in Capitala sa vizitezi cladirea despre care arhitectul Ion Mincu a spus ca este cea mai frumoasa din Bucuresti. Este vorba despre Palatul Vechi, desigur. Astazi muzeul BNR este gazduit in doua palate din Centrul Vechi, cel amintit mai sus si Palatul Nou. Descopera istoria monetara, bancara si culturala a Romaniei printr-o vizita pe care nu o vei uita curand.

Aici se afla una dintre cele mai valoroase colectii de monede din tara noastra, unele avand o vechime de peste doua milenii si jumatate. De asemenea, esti incantat sa vezi cea mai veche moneda batuta pe teritoriul Romaniei de astazi, cei mai mici bani din hartie tipariti in tara noastra si multe alte curiozitati pe care te lasam sa le descoperi singur.

Sediul celei mai importante banci se afla in doua palate asezate spate in spate. Acestea au fost construite in perioade diferite. Intrarea in Palatul Vechi se face prin strada Lipscani, iar cea in Palatul Nou prin strada Doamnei. Ambele au o importanta valoare arhitecturala, drept dovada acestea sunt incluse in lista monumentelor istorice din Romania.

Proiectul Palatului Vechi a fost realizat de doi arhitecti francezi, Albert Galleron si Cassien Bernard, cel din urma fiind elevul si colaboratorul lui Charles Garnier, cel care a construit cladirea Operei din Paris. Dupa mai multi ani, simtindu-se nevoia unor spatii suplimentare, a fost cladit si Palatul Nou.

Un punct de interes este Sala ghiseelor. Aceasta este conceputa cu o acustica speciala, fiind mai clara pe laterale, langa ghisee, si cu ecou in zona centrala. Astfel, zgomotul creat in centru nu intrerupe discutiile dintre cei care calca pragul Bancii si angajatii de la ghisee.

O alta incapere care te va impresiona este cea in care este gazduita Galeria Guvernatorilor. Aici gasesti portretele a 25 de guvernatori. Desigur, tabloul lui Eugeniu Carada, fondatorul BNR, nu lipseste din aceasta expozitie.

Ti-am starnit curiozitatea? Vino la Mercure Bucuresti City Center in urmatoarea ta vacanta si viziteaza Muzeul BNR pentru a vedea cu ochii tai incaperile impresionante. Hotelul din Bucuresti se afla in centrul orasului la doar o plimbare scurta de Centrul Vechi, Calea Victoriei sau Ateneul Roman. Astfel, ajungi cu usurinta oriunde iti doresti. Nu mai sta pe ganduri, fa-ti bagajele si hai in Capitala.

Rezerva o camera la Hotel Mercure Bucuresti City Center!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe