Descopera Muzeul National al Literaturii Romane

Descopera Muzeul National al Literaturii Romane

Muzeul despre care vei afla mai multe in articolul care urmeaza se afla pe Strada Nicolae Cretulescu, la numarul 8, intr-o cladire ce a apartinut generalului Leon Mavrocordat.  Patrimoniul acestuia este de peste 300.000 de manuscrise, obiecte si carti vechi, dintre care unele au mai mult de 500 de ani si sunt evaluate la peste 1 miliard de euro. Printre acestea se numara si creatii de ale lui Marcel Proust, Thomas Mann, Paul Valéry, Giovanni Papini, Giuseppe Ungaretti si Mihai Eminescu.

Muzeul Literaturii Romane a fost infiintat la 1 iunie 1957 si a fost mutat de-a lungul timpului in mai multe sedii, unul dintre ele fiind chiar fosta casa a lui Mihail Sadoveanu. Actualul sediu al MNLR se gaseste in apropierea locului in care s-a aflat casa lui Slavici, locuinta in care a fost gazduit Eminescu. De asemenea, in apropiere se afla locul pe care a fost odata casa criticului Titu Maiorescu.

Afla pas cu pas istoria literaturii romane

De la prima vedere, conceptul de aranjare al expozitiilor te surprinde in mod placut. Acestea nu sunt asezate in ordine cronologica, ci intr-una tematica. La parter gasesti o expozitie dedicata poeziei romanesti. Aici se afla tocul fara penita din cristal verde al lui Vasile Alecsandri sau fragmentul din manuscrisul poemului Scrisoarea a II-a, creat in 1881 de Mihai Eminescu.

Urca la cel de-al doilea etaj din Muzeul Literaturii Romane si descopera spatiul dedicat prozei si criticii literare romanesti. Aici ai ocazia sa admiri  manuscrisul original al lucrarii lui Ion Creanga, Amintiri din copilarie. Tot in aceasta sala se afla ceasca din care isi savura cafeaua zilnic Mihail Sadoveanu, dar si masa lui de sah din lemn masiv.

Apoi mergi la mansarda cladirii unde ai parte de o surpriza. Aici filmele si piesele celor mai importanti dramaturgi si scenografi din cultura romana sunt rulate non-stop.

Inainte sa pleci, trebuie neaparat sa mergi si la demisol. Intr-una dintre sali  gasesti creionari ale lui Tudor Arghezi si ale fiicei sale, Mitzura, dar si o carte de dimensiuni impresionante, care ilustreaza prietenia dintre Nichita Stanescu si Mircia Dumitrescu.

Dupa ce ai terminat de vizitat muzeul, indrepta-te spre strada George Enescu. Acolo se afla Mercure Bucuresti City Center, hotelul al carui design a fost gandit in jurul operei celui mai mare compozitor roman, George Enescu. Acesta este locul ideal de cazare din centrul orasului Bucuresti pentru iubitorii de arta si frumos.

Rezerva o camera la Hotel Mercure Bucharest City Center!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe