Muzeul Zambaccian

Muzeul Zambaccian

Muzeul de arta aflat in apropiere de Piata Dorobantilor este situat pe strada care ii poarta numele, Muzeul Zambaccian, la nr. 21A. Acesta se afla in fosta casa a lui Krikor Zambaccian, un om de afaceri roman de etnie armeana, critic si colectionar de arta. Casa in care a locuit acesta a fost construita dupa planurile arhitectului C.D. Galin. Colectia a fost deschisa publicului timp de o zi pe saptamana incepand cu anul in care a fost terminata, 1942, din perioada in care proprietarul ei locuia in ea.

Camera din care incepe turul prin muzeu este fostul birou al lui Zambaccian. Aici se afla o biblioteca plina cu carti si mai multe obiecte de mobilier din lemn masiv. In aceasta incapere poti admira tablourile lui Theodor Pallady, asa cum sunt  „Autoportret”, „Femeie in verde scriind”, „Nud pe un fotoliu rosu”sau „Palaria si umbrela artistului”. Apoi patrunzi in holul central, unde se regasesc tablourile lui Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, dar si sculpturi ale lui Oscar Han.

Dupa aceea urci pe o scara ce duce la etaj catre mai multe sali si o galerie in care sunt expuse, printre altele, tablouri ale unor impresionisti francezi ca Delacroix, Matisse, Cezanne, „Corida” lui Picasso. La acelasi etaj se afla si portretul lui Zambaccian pictat de Corneliu Baba. De asemenea, in muzeu gasesti si sculptura „Cap de copil” a lui Constantin Brancusi.

Poti admira peste 300 de obiecte de arta plastica si decorativa in muzeul Zambaccian, iar in prezent este o filiala a Muzeului National de Arta al Romaniei. Datorita eforturilor si generozitatii sale, colectionarul a fost decorat de Regele Mihai.

Unde te cazezi?

Multe alte obiective turistice fac din Bucuresti un oras atractiv din punct de vedere turistic, de la Palatul Parlamentului, pana la Ateneul Roman, multe locuri spun povesti ce asteapta sa fie descoperite. Pentru a avea timp sa le vizitezi pe toate, iti recomandam sa vii intr-un city break in Bucuresti si sa te cazezi la ibis Gara de Nord. In hotelul din Bucuresti gasesti camere pentru toate preferintele, de la cele standard, la cele twin sau chiar la apartamentele spatioase compuse dintr-un living si un dormitor confortabil.

Rezerva online la Hotelul Ibis Gara de Nord!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe