Vizita la Opera Nationala Bucuresti

Vizita la Opera Nationala Bucuresti

Capitala are multe de oferit, insa pe lista scurta a celor mai frumoase atractii turistice din Bucuresti, se afla cu siguranta si Opera Nationala. Asculta muzica sopranelor, priveste balerinele gratioase si admira decorul, costumele si machiajele ce creeaza un spectacol complet, ce te trimite intr-o poveste de Ceaikovski sau Giuseppe Verdi.

O seara la Opera

Bulevardul Mihail Kogalniceanu nr. 50 din sectorul 5 - aceasta este adresa la care trebuie sa ajungi pentru a te bucura de opere consacrate precum Lacul Lebedelor, Frumoasa din Padurea Adormita sau Madama Butterfly.

De cum intri pe poarta Operei, in parcul din fata sa, observi statuia din bronz a celui mai mare compozitor roman - George Enescu. Aceasta este realizata de sculptorul Ion Jalea. Renumitul muzician a incantat publicul cu talentul sau in anul 1921, cand s-a aflat la pupitrul dirijorului pentru spectacolul inaugural al Operei Lohengrin de Richard Wagner.

Cand te apropii de Opera Nationala Bucuresti, te incanta fatada impunatoare a cladirii construite dupa planurile arhitectului Octav Doicescu. Statuia cu patru muze te intampina la intrare. Intri in cladirea construita pe doua niveluri si pasesti pe scarile impresionante in timp ce privesti imprejur la decorul ce te introduce in atmosfera vremurilor in care evantaiul si palaria erau accesorii nelipsite pentru doamnele din inalta societate.

Esti condus la locul tau in sala de spectacole cu un tavan inalt in care predomina culoarea rosie, iar accentele aurii confera un plus de eleganta. Candelabrul cu 100 de brate de cristal aurit domina incaperea si iti fura privirea.

Cortina este trasa si rand pe rand artistii isi fac aparitia pe scena, starnind curiozitate si admiratie. Ai ocazia sa participi la o poveste in patru acte - Don Quijote. Timp de mai bine de doua ore te pierzi in povestea jucata pe scene celebre din intreaga lume.

Dupa ce spectacolul a ajuns la final, ai ocazia sa vizitezi Muzeul Operei situat la ultimul etaj. In acesta sunt expuse costume spectaculoase, partituri consacrate si fotografii in care sunt imortalizate momente importante din istoria Operei.

Biletele sunt cumparate, tinuta este aleasa, acum este timpul sa-ti pui o alta intrebare importanta: unde te cazezi in Bucuresti? Noi iti recomandam hotelul al carui design a fost realizat in amintirea compozitorului George Enescu, Hotel Mercure Bucuresti. De la tapet pana la vesela, partiturile enesciene sunt atotprezente in hotelul din centrul Bucurestiului. Dar ceea ce face din hotelul de 4 stele din Bucuresti un loc cu adevarat special este echipa dedicata si gata oricand sa te ajute cu orice ai nevoie. Ce mai stai? Fa-ti bagajul si hai in Bucuresti!

Rezerva o camera la Hotel Mercure Bucuresti City Centre!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe