Palatul Primaverii, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucuresti

Palatul Primaverii, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucuresti

Probabil ai auzit de vestitul cartier Primaverii. Aici au locuit si inca mai locuiesc cele mai importante personalitati ale vremii, inclusiv ultimii sase conducatori de stat ai Romaniei. Dintre vilele cochete aflate in aceasta zona, cu siguranta cea mai controversata este cea de la nr. 50, numita si Casa Ceausescu.

Toate incaperile Palatului sunt decorate cu picturi remarcabile si alte obiecte de arta, precum vaze cu modele orientale deosebite, oglinzi venetiene, statui din marmura de Carerra si tapiserii. Cele mai multe dintre acestea sunt cadouri primite de la diferiti vizitatori si oficiali din lume, care, de-a lungul timpului, au fost oaspeti la Palatul Primaverii.

Vizita la Casa Ceausescu

Paseste pe cele cateva trepte din marmura flancate de cateva coloane de o parte si de cealalta si intra in Palat. Pe o parte a usii te intampina o statuie-zeita, in marime naturala. Simti ca patrunzi intr-o altfel de lume. Treci prin holul de la intrare, privesti cu mult interes mobilierul si usile interioare realizate din lemn masiv sculptat si te intrebi ce te asteapta in continuare.

La demisol se afla crama decorata in stil eclectic, formata din bar si salon. Tocmai ai patruns in spatiul in care familia Ceausescu obisnuia sa se reuneasca. Tot aici se gaseste si cinematograful locuintei in care Ceausescu se retragea pentru a viziona filme americane, in special cele politiste sau filme western, dar si productii orientale.

Dupa ce urci treptele din marmura alba, ajungi la etaj in sala de primire a oaspetilor, sala de recreere si biroul lui Nicolae Ceausescu. Acesta este decorat intr-un stil de influenta neo-germana. Aici au fost primiti Richard Nixon, presedintele SUA, Charles de Gaulle, presedintele Frantei, Fidel Castro al Cubei si alti vizitatori importanti.

Resedinta cuprinde nu mai putin de 80 de incaperi, dintre care doar 30 sunt prezentate publicului. Pe langa cele mentionate mai sus, te bucuri sa descoperi si apartamentele fiecarui membru al familiei, cu dormitoare, birouri de lucru, sali de primire sau recreere, cu dressing-uri uriase si, bineinteles, cu baile de dimensiuni mari, in care robinetele sunt suflate cu aur.

In Casa Ceausescu exista si un adevarat centru spa cu sauna si salon de bronzat, coafor si frizerie, o piscina imensa, o sera generoasa, precum si o curte interioara inconjurata de cladirea Palatului, dar si un buncar antiatomic.

Nu stii cand s-au scurs doua ore, dar vizita ta in lumea fastuoasa a familiei Ceausescu s-a incheiat. E timpul sa iei masa la restaurantul Barbizon si apoi sa te odihnesti in camera ta eleganta de la hotelul din apropierea aeroportuluiPullman Bucuresti.

Rezerva camera la Hotel Pullman Bucuresti World Trade Center!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe