Descopera Parcul Bordei

Descopera Parcul Bordei

In trecut, bucurestenii obisnuiau sa se intalneasca aici si sa petreaca, la sarbatorile de primavara. Muzica militara si rasetele insufleteau locul. Astazi, a devenit un parc bucurestean mai putin animat decat celelalte, dar din ce in ce mai vizitat, tocmai din acest motiv. Petreceti cateva ore acolo, in Parcul Bordei, si bucurati-va de prospetimea lui.

Parcul se afla in nordul Bucurestiului, pe malul Lacului Floreasca, aproape de Parcul Regele Mihai I. Numele acestuia are legatura cu un vechi restaurant construit pe-aproape, inainte de Razboi.

Un trecut zbuciumat

Nimeni nu ar banui ca un loc atat de pasnic precum Parcul Bordei are o istorie atat de incalcita.

In perioada interbelica, prin 1932, principala banca din Regat, Marmorosch Blank&Co SA, intra in faliment. Era marea criza mondiala, iar consecintele ei se simteau, iata, si la noi. Ca sa isi reabiliteze situatia financiara, banca vinde primariei terenul pe care il detinea. Adica 13 hectare, din care 3,3 urmau sa fie transformate in parc public, care sa ramana – pentru totdeauna – la dispozitia bucurestenilor. Asa incepe amenajarea parcului care va fi inaugurat in 1938, in prezenta regelui Carol al II-lea.

A trecut timpul si, prin 1980, accesul vizitatorilor in Parcul Bordei este interzis, intrucat acesta se afla foarte aproape de o locuinta a lui Nicolae Ceausescu. Din acele vremuri exista legenda ca in parc e un izvor tamaduitor. Unul dintre securistii aflati in serviciul presedintelui si-ar fi vindecat o boala de stomac, dupa o cura cu apa minerala de aici.

Dupa Revolutie, multa vreme Parcul Bordei este lasat in paragina. Iar in anii 2000, ajunge in proprietatea unui afacerist controversat, care vrea sa construiasca aici locuinte de lux. A fost nevoie de o mobilizare civica exemplara pentru ca Parcul Bordei sa isi recapete destinatia initiala.

Ulterior, acesta a fost reamenajat si transformat in ceea ce este azi: o oaza de liniste.  

Un prezent senin

In Parcul Bordei poti sa mergi singur sau cu prietenii, dar fara animale de companie, fara role, fara biciclete. Insa asta nu te impiedica sa te bucuri din plin de un loc proaspat. Si linistit. Poti admira paunii, broastele testoase, lebedele. Sau alte pasari care, de regula, sunt de gasit in Delta Dunarii: gainuse de balta, piciorongi, lisite. 

Pe butucii pe malul lacului poti sta minute bune, sa contempli un apus. Sau sa povestesti cu alti iubitori de tihna. Prieteni. Ori viitori prieteni.

Daca te cazezi la Ibis Styles Bucharest Erbas, cel mai cool hotel din nordul Bucurestiului, descinderile in Parcul Bordei poti sa le faci pe jos. Nu vei regreta nicio clipă daca stai la Ibis Styles Bucuresti, un hotel modern, prietenos, care te atrage prin design si atmosfera. Ibis Styles Bucharest Erbas are facilitati similare hotelurilor de 4 stele, desi e clasificat la 3 stele. Cu siguranta iti vei dori sa revii aici!

Rezervă acum camera la hotel Ibis Styles Bucharest Erbas !

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe