Resedinta de vara Brukenthal din Avrig

Resedinta de vara Brukenthal din Avrig

La poalele Muntilor Fagaras, chiar in centrul orasului Avrig, se afla mosia construita in stil baroc tarziu, dupa modelul vienez. Aceasta a apartinut guvernatorului Samuel von Brukenthal, sasul care a primit rangul de baron chiar de la Maria Tereza a Austriei.

Seri de vara la Castel

Intra in spatiul elegant al acestei resedinte si imagineaza-ti seratele muzicale si literare ale Baronului Samuel von Brukenthal. Pe ferestrele Palatului poti sa admiri „Alpii Transilvaniei”, asa cum i-a numit geograful francez Emmanuel de Martonne, ce se scalda in lumina soarelui de dupa-amiaza. Privelistea cucereste toti vizitatorii, resedinta fiind situata in punctul cel mai inalt al localitatii Avrig.

Cunoscuta si ca “Edenul din Transilvania”, aceasta mosie inspirata dupa castelele Schönbrunn si Laxenburg din Austria este opera arhitectului Johann Eberhard Blaumann. Ansamblul este alcatuit din resedinta centrala, din oranjerie, dintr-o gradina cu bancute si din inca doua cladiri fara etaj.

Parcul, probabil singura gradina-monument din Transilvania, cuprinde specii de plante si arbori exotici din toata lumea. De asemenea, fantanile arteziene anima coltul de natura vibrant in care timpul incetineste. In oranjerie se cultivau ananas, lamai, portocale de Sevilla, pepeni si caisi, dar si leguma denumita “hrana regelui”, sparanghelul. Astazi, in locul gradinii se gaseste un restaurant in care poti degusta mancaruri traditionale.

Descopera atractiile din imprejurimile Sibiului

Fiind situat la doar 20 de kilometri de orasul Sibiu, este foarte simplu sa ajungi la Palat. Asadar, e locatia perfecta pentru o zi petrecuta alaturi de cei dragi intr-un spatiu ce te introduce in atmosfera vieneza a sfarsitului de secol XVIII.

Dupa ce ai admirat Galeriile de Arta din Muzeul National Brukenthal, situat la doar 10 minute distanta de Hotelul Ibis Sibiu, cu siguranta esti curios sa descoperi si locul in care guvernatorul habsburgic isi petrecea verile, Resedinta de vara Brukenthal. Si, daca tot am adus vorba, hotelul din Sibiu in care te simti ca acasa este locul ideal pentru vacanta ta impreuna cu cei dragi. Hotelul ce se afla aproape de Piata Mare iti ofera camere spatioase si un ospat ca la carte la restaurantul La Table. In plus, echipa hotelului iti ofera toata atentia pentru ca tu sa ai parte de o experienta de neuitat.

Rezerva-ti sejurul la Hotelul Ibis Sibiu!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe