5 motive sa vizitezi Rezervatia Naturala Snagov

5 motive sa vizitezi Rezervatia Naturala Snagov

In urma cu milioane de ani, Marea Sarmatica acoperea o buna parte din suprafata terestra. In timp, apa s-a fragmentat in intinderi separate. Ramasite ale acesteia ar fi Marea Neagra, Lacul Balaton si, cred unii,... Lacul Snagov. Altii spun ca Snagovul ar fi doar un liman fluvial. Ar fi aparut dupa ce aluviunile s-ar fi depus, formand un grind in calea unui rau.

Tu ai descoperit, pana acum, aceasta splendoare acvatica din Rezervatia Naturala Snagov?

De ce ai vizita locul?

1. In primul rand, e o destinatie la indemana pentru cineva care porneste intr-acolo din capitala: e la doar 40 de kilometri de Bucuresti. 

2. Padurea si lacul sunt usor de explorat.

Doar 10 hectare din Padurea Snagov sunt rezervatie, suprafata totala fiind de 1470 de hectare. Lacul are 600 de hectare, intinse pe 16 kilometri, din care 100 sunt arie naturala protejata.

Gasesti, in acelasi loc, plante si vietati diverse. In total, cam 2700 de specii. Stejari, tei si frasini; desisuri de alun, catina, soc si lemn cainesc. Sub arborii inalti de 30 de metri, primavara cresc lacrimioare, crini de padure, branduse si ghiocei. Aici asculti cantec de pitigoi, cintezoi, privighetori. Iar printre copaci, zaresti caprioare, cerbi, lopatari, pisici salbatice, mistreti, fazani. Apele lacului sunt populate de 16 specii de pesti (platica, crap, rosioara, caras, lin, tipar, stiuca, somn, salau s.a.). Lotusul indian, nuferii albi si galbeni ii imbraca luciul. Pe mal, prin papuris si stufaris, lenevesc la soare broasca mare de lac, brotacelul, sarpele de apa, testoasa de balta...

3. Si padurea, si lacul sunt locuri de poveste. Snagovul este cel mai adanc lac din Campia Romana: are 9 metri. Iar Padurea e parte din vechii codri ai Vlasiei, in care stramosii nostri se refugiau din calea invadatorilor si a intemperiilor.

4. Rezervatia e locul ideal de agrement.

Iubitorii de mountain bike pot sa isi incerce puterile pe povarnisuri. Pe lac se fac schi nautic si plimbari cu salupe, cu hidrobiciclete, cu barci, cu vaporase. Tot aici se organizeaza antrenamente sau cantonamente nationale si internationale de canotaj.

5. In mijlocul lacului, pe o insula, este construita Manastirea Snagov, atestata documentar pentru prima oara in secolul al XIV-lea. Manastirea a adapostit tiparnita pe care Antim Ivireanu a folosit-o pentru a scoate carti bisericesti in limbile romana, greaca, araba, slavona si gruzina. Unii istorici cred ca in biserica manastirii ar fi fost inmormantat Vlad Tepes.

Oricare ar fi motivul pentru care iti planuiesti o vizita in Rezervatia Naturala Snagov, cazeaza-te la Hotelul Pullman Bucharest World Trade Center. Situat in nordul capitalei, iti ofera acces rapid la drumul national Bucuresti-Ploiesti, ruta care te duce la destinatia dorita.

Rezerva acum camera la Hotel Pullman Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe