10 lucruri pe care nu le stiai despre Targul de Carte „Gaudeamus”

10 lucruri pe care nu le stiai despre Targul de Carte „Gaudeamus”

Evenimentul editorial al toamnei

1. Initiat de Radio Romania in 1994, Targul GAUDEAMUS – Carte de invatatura este cel mai longeviv si cel mai important eveniment de tip expozitional din Romania. Este dedicat cartii si educatiei. La inceputuri, se organiza la Radiodifuziune, in foaierul Salii de Concerte „Mihail Jora”.

2. In aceasta toamna, editia a XVI-a se desfasoara in perioada 20 – 24 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo, din Bucuresti.

3. La targ participa cele mai importante edituri din Romania. Cate o tara cu rol de invitat de onoare este prezenta la fiecare editie.

4. La aparitie, Targul GAUDEAMUS marca o premiera internationala: o institutie mass-media se implica direct in sustinerea pietei nationale de carte.

5. Din 2001, a fost inclus in Calendarul Targurilor Internationale, realizat de organizatorii Targului de carte de la Frankfurt.

6. Ținand cont de anvergura Targului, profesionistii in domeniu si jurnalistii apreciaza ca GAUDEAMUSUL face partedintr-un TOP 10 evenimente de acest gen din Europa.

 

Cititorii conteaza

7. Ediţia care a batut toate recordurile s-a desfasurat in 2014. Au fost atunci mai mult de 750 de evenimente şi peste 117.000 vizitatori, intr-un spatiu expozitional de 10.000 de metri patrati. Invitatul de onoare al acelui an a fost Federaţia Rusa.

8. Pe langa lansarile de carte, in cadrul Targului au loc: conferinte; dezbateri; bursa ofertelor educationale si profesionale; seminarii, expozitii de carte sau expozitii de arta si altele.

9. Targul bucurestean face parte din programul LECTURA al Radio Romania. Si este punctul culminant al unor evenimente editoriale desfasurate pe tot parcursul anului. Pana in noiembrie, Caravana Gaudeamus trece prin localitati importante din tara – Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, Mamaia. Aici au loc targuri de carte similare celui de la Bucuresti, dar de o mai mica anvergura.

10. Prezenta cititorilor la GAUDEAMUS este foarte importanta. Din 1997, editurile cele mai indragite primesc trofeele targului, iar ierarhia se stabileste prin votul publicului. Tot prin voturile vizitatorilor este aleasa cea mai ravnita carte de la GAUDEAMUS.

11. Numele targului inseamna – in limba latina – „Sa ne bucuram!”. E un indemn adresat tuturor iubitorilor de „carte de invatatura”.

 

Bucura-te conditii de cazare de exceptie

Bucura-te de avantajul de a ajunge rapid, oricand, la fiecare dintre evenimentele de la GAUDEAMUS, cazandu-te la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center. Esti la doi pasi de Romexpo. Bucura-te din plin de facilitatile acestui hotel modern si fa din sederea ta la Bucuresti un eveniment.

Rezerva acum camera la Hotel Pullman Bucuresti!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe