Teatrul National „Radu Stanca”, traditie din 1788

Teatrul National „Radu Stanca”, traditie din 1788

Teatrul ce ii poarta numele dramaturgului, poetului si regizorului de teatru Radu Stanca este locul in care descoperi povestile inedite scrise de Shakespeare, Caragiale sau Molière. Totodata, este spatiul in care linistea se asterne si scena se anima datorita actorilor talentati. Patrunde si tu intr-o lume ireala in care plangi sau razi pana iti dau lacrimile impreuna cu familia si prietenii.

Cand se trage cortina, povestea incepe la Teatrul din Sibiu

Nationalul sibian este unul dintre cele mai placute locuri din orasul cotat cu calificativul maxim la editia din 2011 a Ghidului Verde Michelin. Aici regizorii, scenaristii si trupa de actori fac din fiecare reprezentatie un prilej de relaxare si evadare din viata de zi cu zi.

Printre actorii care bucura sute de oameni la Teatrul „Radu Stanca” se numara si Marian Ralea, actorul cunoscut si pentru rolul sau din celebra comedie “Buletin de Bucuresti”. Un alt actor cu care toti sibienii se mandresc este Constantin Chiriac. Probabil il recunosti din celebra ecranizare a cartii Morometii, in care l-a interpretat pe Nila Moromete.

Actorul este, totodata, si initiatorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Acesta a devenit un festival de traditie in orasul a carui arhitectura te indeamna la visare. In perioada evenimentului, strazile, pietele, parcurile si salile de teatru sunt pline cu vizitatori veniti din toate colturile lumii pentru a se bucura de evenimentul ce imbina muzica, dansul, circul, filmul, cartea, conferintele, expozitiile si, desigur, teatrul. El se desfasoara anual din 1993 intre 8 si 17 iunie.

Descopera Mica Viena

Dupa ce ai vizitat Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra, Palatul Brukenthal sau Turnul Sfatului nu-ti poti incheia vizita in orasul transilvanean fara sa te lasi vrajit pentru o seara de trupa Teatrului National „Radu Stanca”.

Iar dupa o zi plina petrecuta in orasul cunoscut si ca Mica Viena este timpul sa te intorci la hotel si sa te pregatesti inainte sa intri in povestea clasicelor “O noapte furtunoasa”, “D`ale carnavalului” sau “Hamlet”. Petrece-ti sejurul la Ibis, hotelul din centrul orasului Sibiu de la care ajungi simplu si usor la cele mai cunoscute atractii turistice din Capitala Culturala Europeana a anului 2007.

Rezerva o camera la Hotelul Ibis Sibiu!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe