Via Transilvanica: 950km de la Severin la Putna

Via Transilvanica: 950km de la Severin la Putna

V-ati intrebat vreodata cate drumuri face un om intr-o viata?

Sunt drumurile zilnice, de acasa la job. Sunt drumurile catre gradinitele si scolile copiilor, catre familia care ne asteapta. Sunt drumurile mult asteptate, in vacante. Si mai sunt drumurile pe care le luam in calcul rareori, cele care nu duc catre o destinatie, ci ele insele reprezinta destinatia.

Via Transilvanica – drumul care strabate Romania

Via Transilvanica este un proiect indraznet. Acesta traverseaza Transilvania, pornind din Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat in tara, pentru prima data, Regele Carol si terminandu-se la Putna. Este primul proiect de acest gen din Romania, inspirat din trasee deja existente in Spania, Statele Unite si India.

Traseele de pelerinaj (precum El Camino, din Spania) sau cele de anduranta (precum Pacific Trail, din SUA) atrag anual mii de turisti, din toate colturile lumii. Oamenii aleg sa parcurga zeci sau sute de kilometri, in saptamani sau luni, in functie de conditia fizica si obiective. De cele mai multe ori, obiectivele nu se refera exclusiv la frumusetea peisajelor pe care le vor descoperi traversand sate si orase, munte, ocean si desert; aceste calatorii sunt mai degraba despre auto-descoperire, despre timp acordat propriei persoane. Popularitatea lor ne face sa ne intrebam: noi cand calatorim pentru a ne auto-descoperi?

950 km: de pe malul Dunarii, printre munti si dealuri, pana la Manastirea Putna

Traseul strabate diverse forme de relief, oferind calatorilor o imagine profunda legata de geografia, istoria si cultura Transilvaniei. Aceia care se incumeta sa porneasca la drum descopera mai mult decat peisaje sau pe ei insisi; vor cunoaste povestile oamenilor simpli, care ii  intampina cu ganduri bune si mancare autentica. Via Transilvanica se poate dovedi o surpriza in special pentru calatorii romani, care isi vor da timp sa isi descopere tara, altfel decat o stiau pana acum.

Momentan, s-au dat în folosinta aproximativ 300km, urmand restul, gradual. Dintre acestia, 137km strabat Bucuvina, din curtea Manastirii Putna, unde este borna 0, pana in Muntii Calimani. Traseul poate fi parcurs integral sau partial, in functie de curiozitatea si disponibilitatea fiecaruia dintre noi. Cand va fi terminat, Via Transilvanica va strabate cateva orase mari, precum Drobeta Turnu Severin, Alba Iulia, Sighisoara si Vatra Dornei.

Alege cazarea la hotel Mercure Sighisoara Binderbubi, in inima Via Transilvanica

La jumatatea traseului gasim un alt punct istoric – Sighisoara. Alege sa iti reincarci bateriile si sa pleci cu energie proaspata la drum, cazandu-te la hotel Mercure Sighisoara Binderbubi, o locatie care iti ofera tot confortul de care vei avea nevoie. Trezeste-te odihnit, savureaza un mic-dejun copios la restaurantul hotelului si reia drumul, caci multe lucruri vei descoperi!

Rezerva acum o camera la hotel Mercure Sighisoara Binderbubi!

Rezervati-va sejurul

alte evenimente in apropiere

Constanta
Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Aflati mai multe
Romania
Concert Andre Rieu

Concert Andre Rieu

De la 11. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

De la 10. 6. 2016 pana la 19. 6. 2016
Aflati mai multe
Sibiu
Sibiu Jazz Festival 2016

Sibiu Jazz Festival 2016

De la 23. 5. 2016 pana la 25. 5. 2016
Aflati mai multe